gutenservice.com.ua Статьи и советы Приготування яблучного штруделя з лаваша

Приготування яблучного штруделя з лаваша



Спробувавши приготувати самим яблучний штрудель з лаваша, то Вам відразу сподобається його приготування, приготування якого не складе праці і вимагає мінімум інгредієнтів. Більше смачних кулінарних рецептів дивіться на сайті https://varto.org.ua/.

Рулет з яблучного лаваша – відмінний варіант швидкого запікання, своєрідна інтерпретація знаменитого яблучного штруделя. Але тут заздалегідь замішувати тісто не потрібно, штрудель готується лаваша.

Лаваш бажано вибирати тонкий. Після запікання в духовці стає хрустким і дуже смачним.

Перед запіканням яблука карамелизуют в цукрі і додають мелену корицю для аромату. Штрудель буде смачніше, якщо в яблучну начинку додати волоські горіхи.

Приготування яблучного штруделя з лаваша

Продукти:

  • Один лист лаваша
  • Чотири яблука
  • 3 їдальні ложки цукровий пісок
  • 30-35г. волоських горіхів
  • 0. 5 чайної ложки кориці
  • Сметана або олія вершкове
  • Цукрова пудра

Приготування

Підготуйте необхідні компоненти згідно зі списком. Спочатку приготуйте масло з холодильника, щоб воно стало м’якішим.

Першим ділом приготуємо начинку з яблук. Очищаємо яблука від шкірки, видаляємо внутрішні прожилки і кісточки. М’якоть нарізати тонкими скибочками середнього розміру. Скибочки кидаємо на сковороду, ставимо на вогонь, додаємо цукор і перемішуємо.

Для повного випаровування яблучного соку яблука тушкуємо на середньому вогні. Не накривайте каструлю кришкою. Регулярно помішуйте суміш, щоб вона не пригоріла. Коли сік випарується, посипте яблука корицею і зніміть з вогню.

Приготування яблучного штруделя з лаваша

Викладіть тонкий гладкий лаваш на робочу поверхню, змащену розтопленим м’яким сметаною і маслом по всій поверхні. Остудити яблучну начинку остудити, викласти на поверхню коржа, не закриваючи бортики. Розбийте ядра горіхів вручну на шматочки різного розміру. Посипати яблука подрібненими волоськими горіхами. Загинаємо бічні частини лаваша, звертаємо в рулет. Далі змащуємо поверхню рулету сметаною або олією

Застелити деко пергаментом, викласти на нього заготовку. Духовку розігріти до 180-200 градусів, деко покласти всередину. Готуйте штрудель до золотистого кольору 25 хвилин.

Після охолодження штрудель нарізати порціями (товщиною в кілька сантиметрів), присипати цукровою пудрою.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *